Sport Retro

Ο Γιούρι Τζορκαέφ δεν ξέχασε ποτέ τις αρμενικές ρίζες του

Στον κολοφώνα της δόξας έφτασε τον Ιούλιο του 1998, όταν μαζί με έναν ακόμη αρμενικής καταγωγής άσο, τον Μπογκοσιάν, ύψωσε στον ουρανό του Παρισιού το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Γαλλίας.

Στις 9 Μαρτίου 1968 ο Γάλλος Ζαν Τζορκαέφ, τότε μπακ της Μαρσέιγ και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και η αρμενικής καταγωγής Μέρι Οχανιάν έφεραν στον κόσμο (στη Λιόν για την ακρίβεια) τον Γιούρι Ραφί Τζορκαέφ.

Κατά πως φαίνεται, ο μικρός Γιούρι κληρονόμησε από τον πατέρα του το ταλέντο και την αγάπη για το ποδόσφαιρο, αφού από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με αυτό.

Στον κολοφώνα της δόξας έφτασε τον Ιούλιο του 1998, όταν μαζί με έναν ακόμη αρμενικής καταγωγής άσο, τον Αλέν Μπογκοσιάν, ύψωσε στον ουρανό του Παρισιού το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Γαλλίας, η οποία επικράτησε στον τελικό 3-0 της πανίσχυρης Βραζιλίας.

Έπειτα από δύο χρόνια, ο Τζορκαέφ γνώρισε την αποθέωση για μία ακόμη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000, το οποίο διεξήχθη στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας, καθώς στην παράταση του τελικού οι «τρικολόρ» νίκησαν 2-1 την Ιταλία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x